Lena Ljungdahl

Lena Ljungdahl är vinnare av Qnet-priset 2020

Qnet är en förening för kvinnor i ledande befattning som arbetar med säkerhet i olika roller och verksamheter eller utbildar sig inom säkerhet. 
Varje år delas Qnet-priset ut och priset riktar sig till en kvinna inom säkerhetsbranschen som gjort något specifikt. I år gick priset till tidigare polisen och den nuvarande föreläsaren och säkerhetsexperten Lena Ljungdahl. 

Juryns motivering:
"Qnetpriset 2020 tilldelas Lena Ljungdahl som med all sin kunskap om människor, beteenden och attityder vill bidra till att fler ska känna sig trygga och ha kunskap att agera rätt. Lena har genom sin podd och medverkan i tv breddat sina kanaler och plattformar och engagerar nu även som en folkbildare. Kombinationen av kunskap, engagemang och glimten i ögat gör att hon når fram med sina budskap. Med ett djupt och genuint säkerhetsintresse har hon verkat såväl i uniform som civilt, i offentlig verksamhet som privat och nu även i sin egen verksamhet. Beskrivningen av Lena som en kombination av Lisbeth Salander och Pippi Långstrump är verkligen mitt i prick!"

(Källa: Aktuell Säkerhet, 2020-11-23)