Pressmeddelande

Ny stororder på bränsleceller

AWILCO har lagt en order på EFOY bränsleceller från SFC Energy värd över 15 miljoner DKK och understryker återigen företagets fokus på att kunna leverera pålitliga och miljövänliga lösningar med skräddarsydda strömförsörjningar till företagets kunder.

Stark ökning – som fortsätter
Från 2020 till 2021 fördubblade AWILCO sin inköpsvolym från SFC Energy till nästan 400 bränsleceller och med den senaste ordern värd över 15 miljoner DKK är trenden tydlig för ett av företagets huvudsakliga affärsområden, nämligen bränsleceller för professionellt bruk.

Stabilitet i förgrunden
AWILCO levererar metanoldrivna bränsleceller från SFC Energy för en lång rad ändamål där det behövs en mobil, stabil och miljövänlig off-grid strömförsörjning, såsom inom vindkraftsindustrin, säkerhetssystem, telekommunikation och mycket mer. Gemensamt för alla lösningar är krav på otroligt hög kvalitet och säkerhet, kompakt design, låg ljudnivå och enkel installation.

Nära samarbete under många år
AWILCO har levererat skräddarsydda och mobila kraftlösningar till professionella användare i mer än 50 år, och de senaste 20 åren har AWILCO varit det nordiska kontoret för SFC Energy. Bränslecellerna i nuvarande ordning ska typiskt sett användas som strömförsörjning för t ex datainsamling och backup i ofta krävande off-grid-miljöer, där miljön kräver stor tillförlitlighet och hållbarhet. Det kan vara långt ute till havs i form av mätinstrument i en boj eller på en bergstopp för en mobil mast eller ett flygplansljus.

Nu även med väte
Världens klimat utmanas av den stora förbrukningen av fossila bränslen och med situationen i Ukraina är fokus på oberoende energiförsörjning högaktuellt. Fokus på vätgasproduktion är större än någonsin och här står SFC och AWILCO redo med nyckelfärdiga system med vätgasdrivna bränsleceller. De kan användas som primär försörjningskälla eller som backup istället för konventionella dieselgeneratorer – även i mobila trailerlösningar på till exempel festivaler, byggarbetsplatser eller under räddningsinsatser.

För mer information om EFOY bränsleceller från AWILCO kontakta:

Michael Nørgaard Nielsen
Försäljningschef Power

D: +45 56 56 54 02
M: +45 40 87 71 74