Alarmtech Sweden AB

Vi finns i monter A03:28

larmtech Sweden AB är ett svenskt företag med mer än 35 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av högkvalitativa säkerhetsprodukter.

Vårt produktsortiment består bl.a. av magnetkontakter, glaskrossdetektorer, vibrationsdetektorer och tillbehör för säkerhetsanläggningar samt strömförsörjning med unika egenskaper (ViP, Voltage in Parallell).

Våra produkter är utvecklade för att hålla högsta kvalitet och är samtliga till 100% testade ifrån komponent till färdig produkt för att ge trygga och säkra larminstallationer.

De flesta av våra produkter är certifierade av SBSC.

För övriga marknader har vi EN, VdS, F&P, INCERT, TECHOM och GOST certifikat.

Vår fabrik är EN;ISO 9001:2015 och EN; ISO 14001:2015 och EN;ISO 45001:2018 certifierad men även NATO godkänd. Vi har också flera internationella godkännanden som VdS, INCERT och GOST. Detta gör att produkterna kan säljas på många marknader och att vi kan vara flexibla och snabbt anpassa våra produkter till nya områden.

Vi jobbar långsiktigt med att utveckla, tillverka och sälja framtidens säkerhetsprodukter för framtidens säkerhetsanläggningar.
Hitta oss på kartan

Varumärken

 • Fatum

Kategorier

 • Kommunikationsutrustning
 • Säkerhetsteknik

Produkter

 • AD 800 AD 800 är en ny generation av akustisk glaskrossdetektor som uppfyller kraven för Grad 2 av den nya standarden EN 50131-2-7-1 samt godkänd av SBSC enligt SSF 1014 i larmklass 2.

  Detektorn är utvecklad för att akustiskt detektera försök att ta sig in i ett skyddat område genom att krossa ett fönster eller glasparti. Detektorn är baserad på den senaste mikroprocessortekniken och har ett antal avancerade algoritmer kopplade till akustiken i rummet (Digital Room Compensation).Tack vare dessa algoritmer kan den särskilja signalen från krossat glas från andra störande signaler. Bevakningsområdet är 165°, vilket gör att en detektor kan bevaka ett flertal fönster i ett rum. Detektorn klarar av att detektera, standardglas, härdat glas och laminerat glas. Länk till produkten »

 • Seismisk detektor VD 500 är vår mest avancerade seismiska detektor som ger säker detektering och hög tålighet mot obefogade larm vid montering på stål eller betongobjekt såsom vapenskåp, betalautomater, bankomater, kassaskåp, betongväggar etc. Den detekterar intrångsförsök med sprängämnen och mekaniska verktyg
  såsom diamantborrar, kapskivor, slipmaskiner och termiska verktyg.

  VD 500 har en digital signalbehandling (DSP) med en avancerad detekteringsalgoritm. Detta innebär att detektorn har hög detekteringsförmåga och hög immunitet mot störningar i miljön. Detektorn har 3 separata detektionskanaler, integrationskanal (detekterar svaga signaler), räknekanal (upp till 4 händelser) samt explosionskanal (detekterar kraftiga signaler med kort varighet). Känsligheten och typ av objekt som skall skyddas väljs via DIP omkopplare. Länk till produkten »

 • Batteribackup Strömförsörjningsaggregat SBSC godkänd i larmklass 3 med ViP (voltage in Parallel) funktion, 24 VDC 6,5A

  BESKRIVNING
  PRODUKTDETALJER
  VARIANTER
  DOKUMENT
  Strömförsörjningsaggregat med ViP (voltage in Parallel) funktion, 24 VDC 6,5A

  Strömförsörjningsaggregat med batteribackup och ViP (Voltage in Parallel) funktion, 24 VDC 6,5A. Strömförsörjningsaggregat med ViP funktion kan parallellkopplas för att ge mer ström, redundans samt kompensera för spänningsfall i kablaget. Varje batteribackup kan installeras som en självständigenhet eller kopplas samman via plus och minus med en eller flera strömförsörjningsenheter. Genom att koppla samman flera enheter mot varandra kan man få mer ström samt kompensera för spänningsfall i kablaget och därmed uppnå högre redundans i anläggningen.

  Plats för två 12V/ 7Ah, 12 V/ 12 Ah eller 12V/18Ah ackumulatorer. Sabotagekontakt. Enheten har skydd mot kortslutning och överbelastning. Indikering för nätbortfall, låg utspänning, batterifel samt säkringsfel sker med LED och aktiverar separata utgångar med reläer.

  Strömförsörjningen är testad och certifierad av VdS i Tyskland enligt normen EN 50131-6 Grade 3 samt av SBSC för larmklass 3. Strömförsörjningen är också testad och godkänd av INTERTEK för Safety och EMC för att ge trygga och driftsäkra anläggningar. Länk till produkten »

 • Chockdetektor, LK3 CD 470 erbjuder pålitlig övervakning mot angrepp med mekaniska verktyg. CD 470 är en selektivt avkännande vibrationsdetektor med 3 separata detektionskanaler: en integrationskanal/sågkanal för svaga signaler med lång varaktighet, en räknekanal som känner av stark påverkan på den övervakade ytan och en explosionskanal som känner av mycket starka signaler från t.ex. en explosion.

  Känslighet och övriga inställningar väljs via DIP omkopplare. Detektorn har en LED för larmindikering och sabotageskydd mot bortbrytning och öppning av kapslingen. För montering på betong och tegelvägg skall monteringsplattan MP 550 med expanderbult användas. I besvärliga miljöer utomhus eller inomhus bör en speciell kapsling WH 500, med inbyggt värmeelement användas för att erhålla en lämplig temperatur och fuktighet för detektorn

  Länk till produkten »

 • GD 475 Glaskrossdetektor för laminerat glas med transistorutgång, limmad GD 475 är en universell passiv glaskrossdetektor i Larmklass 3 som kan limmas på alla sorters glas som fönsterglas, härdat glas eller laminerat glas. Den detekterar larm då glaset krossas eller att man skär med olika skärverktyg genom glaset. Vid larm ökar strömförbrukningen i detektorn vilket analysatorn IU400 känner av och ger larm.

  EGENSKAPER

  Två tråd polaritetsoberoende ger enkel anslutning
  Detekterar angrepp mot alla typer av glas
  Detekterar krossning av glas
  Detekterar skärning genom glas med verktyg
  Täckningsradie ca.2m
  Motståndskraftig mot störningar i glaset
  Ingen känslighetsinställning
  Lämplig för 24 timmars övervakning
  Låg strömförbrukning
  DAG och NATT kontroll av LED
  Ingjuten elektronik med klassning IP 67 Länk till produkten »

 • IU 400 Interface IU 400 är en analysator för glaskrossdetektor GD 475 och ansluts till inbrottslarmsanäggningar. Den har tre reläer, ett för larm, ett för fel och ett för öppning av locket eller bortbrytning av enheten. Max 10 st. GD 475 kan anslutas till en IU 400.

  IU 400 tillsammans med en eller flera GD 475 är testad och godkänd enligt SBSC larmklass 3 och EN 50131-2-7-2: 2013, Grad 3, Miljöklass II.

  IU 400 mäter strömmen i en balanserad slinga utan ändresistans vilket förenklar inkopplingen av detektorerna. Man behöver inte hålla reda på en slingas slut. Det är detektorerna tillsammans som utgör en balans under kontroll av IU 400:s processor. En ändresistans på 2,2kohm behövs bara om antalet detektorer är 3 eller färre. Vid en ändring av strömmen i slingan på +/- 0,8 mA under minst 200 ms. öppnar larmreläet i IU 400 under 2-3 sek i (AUT mode) alternativt förblir öppet (Latch mode) tills det återställs, beroende på hur den har programmerats. Länk till produkten »

 • Magnetkontakter Alarmtech stora utbud av magnetkontakt gör det möjligt att hitta det ni söker för just er applikation. finns bla. med växlande (NC/NO) funktion som kan användas både i larm och passersystem för bevakning av t.ex. dörrar, grindar och fönster mot obehörig öppning.

  Både kontakt- och magnetdelen är i metall och utformade som en skruv med gängor vilket möjliggör enkel montering i trä eller plast. Med vårt omfattande utbud av installationstillbehör går det enkelt att montera kontakten både infällt och utanpåliggande även på metall och andra material.

  Med rätt val av tillbehör kan kontakten även monteras på ståldörrar, kassaskåp, garageportar etc. Länk till produkten »

Kontakt

Alarmtech Sweden AB

Box 7079 192 07  Sollentuna Sverige